СЛАВКО БОВАН РИЗНИЦУ ТРОФЕЈА ОБОГАТИО ЗЛАТНОМ МЕДАЉОМ СА ОЛИМПИЈСКОГ КВИЗА

9.8.2019

У Дому културе „Небојша Глоговац“ синоћ је одржано финале Олимпијског квиза који се приређује у оквиру Невесињске олимпијаде. У узбудљивом финишу овог енигматско-забавног такмичења највише знања и концентрације имао је Славко Бован из Кикинде. Врсни енигматичар и учесник више телевизијских квизова је тако по први пут стигао до златне медаље на Невесињској олимпијади и постао тек шести учесник Олимпијског квиза коме је то пошло за руком. Публика је Славка прихватила као правог шоумена који је посљедњих година исказивао стално поштовање према ривалима и организаторима и промовисао Невесињску олимпијаду.Посљедње питање одлучило је распоред осталих одличја. Троструки побједник Србије у квизингу, инжењер грађевине Вања Томашев, је освојио сребрну медаљу, а троструки побједник Олимпијског квиза, магистар математике Марко Рајковић, овог пута се задовољио бронзаним одличјем. Висок ниво општег знања показала је и професор историје Валентина Пудар која је заузела четврто мјесто.

Финале је протекло у лијепој атмосфери са доста забавних секвенци. Организатори су уручили рођендански поклон маскоти „Невесињске олимпијаде“, пошто је управо на квизу прије 11 година невесињски карикатуриста Јован Братић по први пут представио овог кршног Херцеговца у народној ношњи који убрзо постао саставни дио традиционалне невесињске манифестације.

И публика је имала прилику да учествује у игри, а главна награда је отишла у руке прелијепе дјевојчице Олге Мучибабић.

Организатор Олимпијског квиза је Радио Невесиње, а покровитељ Општина Невесиње. Захваљујући спонзорству породице Џонлага подијељене су и специјалне награде. Игру за гледаоце спонзорисала је Кладионица Вилијамс.

kviz 1

kviz 9
[ Назад ]