Вијести

ФОРУМ РАСПРАВЉАО О БЕЗБЈЕДНОСТИ ТОКОМ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА

22.12.2017

У Кабинету  предсједника СО Невесиње данас је одржан састанак Форума за безбједност заједнице. Представници локалне управе, полиције, образовних установа, комуналне полиције, инспекцијских служби, Центра за социјални рад и Радио Невесиња разматрали су могућности повећања степена безбједности грађана током предстојећих празника. Разговарано је и о стању јавног реда и мира, раду угоститељских објеката, употреби пиротехнике и безбједности ученика.У Кабинету  предсједника СО Невесиње данас је одржан састанак Форума за безбједност заједнице. Представници локалне управе, полиције, образовних установа, комуналне полиције, инспекцијских служби, Центра за социјални рад и Радио Невесиња разматрали су могућности повећања степена безбједности грађана током предстојећих празника. Разговарано је и о стању јавног реда и мира, раду угоститељских објеката, употреби пиротехнике и безбједности ученика.

 

Форум је дао подршку МУП-у и Комуналној полицији за провођење Одлуке о радном времену угоститељских објеката. Од инспекцијских органа је затражено да и даље надзиру промет пиротехничких средстава  и точење алкохола малољетним лицима, те санкционишу свако кршење законских одредби. Договорен је и састанак са угоститељима на којем би се разговарало о овим темама. Форум је покренуо иницијативу да се Одлука о радном времену лицима и предузетницима која обављају трговинску, занатску и услужбу дјелатност на подручју општине Невесиње  усагласи са Законом о угоститељству Републике Српске.

Расправљајући о безбједности ученика  чланови Форума су још једном указали на потребу постављања уређаја за смиривање саобраћаја, тзв „свијетлећег семафора“ на магистралној саобраћајници код школских објеката. Констатовано је да проблем паса луталица сада није толико изражен, али да се прати ситуација.

На данашњем састанку разговарано је и о другим превентивним мјерама безбједности, а договорена је и интензивна сарадња полиције, јавних установа и локалне управе.
[ Назад ]