Вијести

О УНАПРЕЂЕЊУ РАДА ИНСПЕКЦИЈСКЕ СЛУЖБЕ НА САСТАНКУ СА ПРЕДСЈЕДНИЦИМА САВЈЕТА МЗ

3.7.2018

У организацији Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Невесиње у Друштвеном дому је уприличен састанак са предсједницима Савјета мјесних заједница којем су присуствовали општински инспектори с циљем да се на подручју Невесиња обезбједи тачна примјена закона и спријече незаконита понашања у границама овлаштења инспекцијске службе.Начелник Одјељења Синиша Братић рекао је да састанак има сврху сагледавања  проблема који су присутни у мјесним заједницама, а дотичу се рада инспекцијских служби.

-Важно је да идентификујемо проблеме и утврдимо гдје можемо реаговати и поправити стање на терену- рекао  је Братић и подсјетио на употребу интернет апликације Е-патрола која се налази на веб порталу општине Невесиње, а  досад  се показала изузетно корисном и ефикасном.

Шеф Одсјека за инспекцијске и послове комуналне полиције Сандра Ковачевић, рекла је да се континуирано ради на побољшању  и унапређењу рада инспекцијске службе с циљем да се успостави још боља сарадња и комуникација са грађанима и заштите њихова права.

-Посао инспектора је веома захтјеван у општини која је по површини друга у Републици Српској и изискује рад у тешким условима, али ми ћемо радити на томе да послове Одсјека подигнемо на већи ниво и да инспекцијска служба има првенствено превентивну улогу, а не само репресивну- рекла је Ковачевић.

Она ће инсистирати да политика нема утицаја на рад инспекције и да спровођење закона буде једнако за све грађане, да се успостави што бољи однос са грађанима и брже реагује на њихове захтјеве.

Предсједници Савјета МЗ навели су као горући проблем присуство великог броја дивљих депонија у општини и проблем напуштених животиња.

Договорено је да се овакви састанци одржавају барем једанпут мјесечно и донесени закључци да се настави са активностима на утврђивању локација у спорним мјесним заједницама које ће служити за одлагање комуналног отпада.

Закључено је и да се подржи иницијатива одвоза комуналног отпада из МЗ Зови До возилом „Комус“-а пошто се исти већ одвози из радничког насеља у овој мјесној заједници.

Сања Ковач
[ Назад ]