Вијести

„НЕВЕСИЊКА“ КОНАЧНО ДОБИЛА ФУНКЦИОНАЛНО ГРИЈАЊЕ

21.12.2018

„НЕВЕСИЊКА“ КОНАЧНО ДОБИЛА ФУНКЦИОНАЛНО ГРИЈАЊЕ

20 decembar 2018
 

Спортске и рекреативне активности у Спортској дворани „Невесињка“ од данас се изводе у загријаном простору.

Пројекат који је имао задатак да унаприједи енергетску ефикасност објекта реализован је уз помоћ Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Развојног програма Уједињених нација и Фонда за заштиту животне средине. Ово је уједно била друга фаза реконструкције и санације дворане за коју је издвојено 245.000 КМ. Општина Невесиње је пројекат суфинансиорала са 27.000 КМ. Технички пријем радова биће обављен у наредних петнаестак дана.

Dvorana 12

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић подсјећа да су у другој фази реконструкције дворане преостале стаклене површине замијењене ПВЦ прозорима и вратима и да је модернизована расвјета постављањем ЛЕД свјетиљки.

− Изграђена је котловница са соларним панелима, постављене инсталације и опрема за гријање и уграђен нови систем ватро дојаве – додао је Шиљеговић. У наредној години планирано је да се уради вањско уређење дворане.

Пуштање у рад система гријања највише је обрадовало невесињске средњошколце, чланове спортских клубова, рекреативце и учеснике Меморијалног турнира у малом фудбалу „Мишо Таминџија“.

Из општине Невесиње су потврдили да су за набавку огрева помоћ добили од Термоелектране „Гацко“ и Шумског газдинства „Ботин“.

dvorana 13
[ Назад ]