Вијести

У НЕВЕСИЊУ ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

9.1.2019

Поменом погинулим борцима и полагањем цвијећа на на спомен обиљежја данас је у Невесињу обиљежен Дан Републике Српске.


Делегације Општине Невесиње, Општинске борачке организације, Ратних ветерана Невесиња и Удрежења „Насљеђе“  положиле су цвијеће на Централно спомен обиљежје бораца Херцеговине на Гвозду и упалиле свијеће у Спомен соби. Парастос погинулим српским борцима у протеклом отаџбинском рату служио је свештеник Драго Зубац. Цвијеће је потом положено и код Споменика слободе на централном градском тргу.Честитајучи дан Републике Српске предсједник Општинске борачке организације Синиша Шиповац поручио је да је овај празник прилика да се трајно обавежемо да ћемо водити бригу о породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима.

–Ми смо данас поносни што живимо у миру у слободној Републици Српској, али истовремено и тужни јер са нама нису они који су највише дали за њено стварање – нагласио је Шиповац. Он је позвао саборце да се окрену будућности и напретку у поносној и вјечној Републици Српској.

Слободарско и устаничко Невесиње одиграло је велику улогу у стварању Републике Српске. Бранећи своја огњишта погинуло  је 476 припадника Невесињске бригаде и 174 борца Друге лаке бригаде.

 
[ Назад ]