Вијести

ШВАЈЦАРСКА ВЛАДА У НЕВЕСИЊУ ПРУЖА ПОМОЋ У ЗБРИЊАВАЊУ ПАСА

28.6.2019

У оквиру пројекта Интегрисаног локалног развоја (ИЛДП) који заједнички имплементирају Влада Швајцарске и Развојни програм Уједињених нација(УНДП),  у Невесињу је одржава дводневна радионица о рјешавању проблема паса луталица. Представници УНДП-а, општине Невесиње, установа, удружења и организација дали су своје виђење узрока прекобројне популације паса и исказали спремност да међусобним увезивањем дођу до прихватљивог локалног плана за збрињавање ових животиња.
psi 3

psi 1

Елземина Бојичић, координатор на пројекту ИЛДП као заједничке иницијативе УНДП-а и Владе Швајцарске, каже да је циљ радионица у Невесињу био да се на нивоу локалне заједнице створи осјећај да се проблем може ријешити ако се све службе укључе у оквиру својих могућности.

− Ми смо сада на почетку процеса бриге и старања о популацији паса, а крајњи циљ је да смањимо број паса луталица на улици –истакла је Бојичић.

Координатор пројекта за општину Невесиње Миљан Буха каже да је немогуће у потпуности искоријенити проблем паса луталица, али га је планским приступом и укључивањем релевантних актера могуће смањити и контролисати. Према његовим ријечима општина ће пројектом вриједним 20.000 КМ добити најмодернију опрему за идентификацију, чиповање, основни медицински третман и процесе стерилизације и кастрације паса.

 
[ Назад ]