Вијести

ВЛАДА РС И ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ОБЕЗБИЈЕДИЛИ 170.000 КМ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА УДБИНА - ЛУКАВАЦ

11.7.2019

Влада Републике Српске одобрила је 140.000 КМ за реконструкцију пута од Удбине до Лукавца. Општина Невесиње ће пројекат финансирати са 30.000 КМ буџетских средстава.Пројектном документацијом коју је урадило предузеће „Хидроелектране на Требишњици“ предвиђено је потпуно пресвлачење оштећених дионица постојећег пута са новим слојем асфалта и изградња потребних пропусних канала. Тендер за избор извођача радова биће расписан у наредних неколико дана, најављено је из општине Невесиње.

Народни посланик и извршни директор за производњу и техничке послове у ХЕТ-у Илија Таминџија потврдио је да ће ово предузеће уредити паркинг простор код Цркве светих апостола Петра и Павла. Свети храм у Лукавцу 12. јула прославиће крсну славу – Петровдан и биће ово лијепе вијести за Лукавчане који ће се окупити да обиљеже светковину традиције и духовности.

Локални пут Удбина – Лукавац асфалтиран је прије четири деценије и од тада је само на дионици кроз Илића гај обављена темељна санација. Асфалтирање саобраћајнице од Зовог Дола до Удбине обављено је у оквиру изградње присупних путева за потребе ХЕ „Дабар“.

Lukavac put 2

 
[ Назад ]