Вијести

ОЗВАНИЧЕН ЗАВРШЕТАК АСФАЛТИРАЊА ЛОКАЛНОГ ПУТА У ЛУКАВЦУ

4.11.2019

У Мјесној заједници Лукавац данас је озваничен завршетак радова на реконструкцији и рехабилитацији локалног пута. Тим поводом у организацији Савјета МЗ у Мјесном дому приређена је мала свечаност којој су поред мјештана присуствовали представници општинске и републичке власти. У музичком дијелу програма учествoвала је етно група „Свети Димитрије“.За реконструкцију пута у Лукавцу Влада Републике Српске је обезбиједила 140.000 КМ, док је Општина Невесиње издвојила 30.000 КМ буџетских средстава. Радове је извело предузеће „ХП инвестинг“.

На дионици од Удбине до Цркве светих апостола Петра и Павла, обављено је потпуно пресвлачење оштећених дијелова постојећег пута са новим слојем асфалта ширине три метра , док је на дијелу пута од цркве до школе урађена парцијална санација дијелова пута који су највише оштећени.

Начелник општине Миленко Авдаловић исказао је опредијељеност локалне управе да изградњом путне инфраструктуре и обезбјеђењем подстицаја за пољопривреднике помогну домаћинства која су орјентисана на село. Поручио је мјештанима да чувају и уређују своја имања и граде добре комшијске односе, додајући да ће општина ће у складу са буџетским могућностима подржавати њихове иницијативе.

Народни посланик Илија Таминџија рекао је да реализовани пројекат асфалтирања локалног пута показује да власт није заборавила Лукавац. Нагласио је да ће све оно што је договорено са мјештанима и даље бити у фокусу његовог ангажмана у институцијама Републике Српске и предузећу „Хидроелектране на Требишњици“. Најавио је да ће покушати да обезбиједи средства за наставак асфалтирања пута према Доњем Лукавцу.

Таминџија каже да је тренутно за општину Невесиње најважније да према плану буде завршен пројекат ХЕ „Дабар“ додајући да ће након тога бити много више простора за улагања у сеоску инфраструктуру.

Предсједник Савјета МЗ Лукавац Владимир Николић захвалио се Влади РС, Општини Невесиње и ХЕТ-у на издвојеним средствима изражавајући наду да ће нова саобраћајница дати више оптимизма мјештанима да раде и стварају у свом завичају.

Локални пут Удбина – Лукавац асфалтиран је прије четири деценије и од тада је само на дионици кроз Илића гај обављена темељна санација. Асфалтирање саобраћајнице од Зовог Дола до Удбине обављено је у оквиру изградње присупних путева за потребе ХЕ „Дабар“.

Lukavac asf 6
[ Назад ]