Вијести

ПОКЛОН КОНЦЕРТ ПРЕДСЈЕДНИКА РС И ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

5.11.2019

Под покровитељством Предсједника РС у склопу „Промоције дјечијег стваралаштва“, дјечији хор „Врапчићи“ одржаће  концерте  у 25 градова  Републике Српске до краја године, а  нови албум „Тенис краљица“ биће промовисан и у нашем граду, како би организатори обрадовали најмлађу популацију.Поклон концерт  Предсједника РС и  Општине Невесиње ће се одржати у Дому културе „Небојша Глоговац“, 10. новембра 2019. године у 13:00 часова.
Дјечији хор „Врапчићи“ од свог оснивања омогућава дјеци да се развијају кроз пјесму, игру и сценски наступ, да постану комуникативнији, самоувјеренији, креативнији, чиме јачају  њихове личности,  јер свим овим елементима постају испуњенији и радоснији, а самим тим и способнији за успјешнији живот када одрасту.

„Врапчићи“ су до сада објавили преко 100 пјесама на разним издањима, неке од пјесама налазе се у уџбеницима за музичку културу, а одлуком Министарства просвјете и културе њихове  пјесме добиле су одобрење за кориштење у настави музичке културе у предшколским установама и разредној настави основних школа.

 Одлуком Предсједнице Републике Српске, за изванредне успјехе и награде, а поводом јубилеја 25 година успјешног рада, одликовани су  Орденом  Његоша II реда.
[ Назад ]