Вијести

У августу регионални сајам пољопривреде у Невесињу

4.3.2020

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац најавио је данас да ће средином августа у Невесињу бити организован регионални сајам пољопривреде који ће имати пуну подршку Министарства спољне трговине и економских односа.Према његовим ријечима, на сајму који ће бити одржан у оквиру Невесињске олимпијаде биће приказани пољопривредни производи и машине, као и кућне радиности.

"Сличан сајам већ постоји, али је потребно подићи на виши ниво јер ће то значити цијелој Херцеговини и зато ће Министарство дати пуну подршку овој манифестацији", рекаo је Кошарац новинарима у Невесињу.

Он је након састанка са руководством општине Невесиње рекао да је очигледно да је Влада Републике Српске препознала све потребе ове општине и да је зато 95 одсто инфраструктурних пројеката завршено.

"Локална власт манифестује визију развоја локалне заједнице и зато сви морамо дати допринос да се што више становништва овдје запосли", рекао је Кошарац.

Он је додао да Невесиње највише потенцијала има у пољопривредној производњи и производњи млијека, те да је потребно пронаћи нова тржишта што ће бити један од циљева Министарства спољне трговине и економских односа.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалан је Кошарцу што је дошао у ову општину и нагласио да је то први пут у његовом мандату да у Невесиње дође неко од министара из Савјета министара.

"Разговарали смо о свим проблемима које наша општина има, али и о пројектима које смо урадили, те о нашим плановима и жељама у наредним годинама", рекао је Авдаловић.

Он је истакао да је на састанку највише било ријечи о пољопривреди и производњи млијека.

"Вјерујем да ће разговор уродити плодом, а министар Кошарац ће организовати састанак у Сарајеву са међународним субјектима и ту видимо нашу шансу", рекао је Авдаловић.

Кошарац је обишао и радове на изградњи тунела Хидроелектране "Дабар" на локалитету Зови До код Невесиња.

 видео:https://www.atvbl.com/vijesti/bih/kosarac-posjetio-gacko-i-nevesinje-4-3-2020
[ Назад ]