Вијести

НОВЕ МЈЕРЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

16.3.2020

У општини Невесиње за сада нема сумњивих нити потврђених случајева обољења од вируса корона. Под превентивним надзором и у кућној изолацији налазе се 22 особе и оне се придржавају упутстава добијених у Дому здравља Невесиње. Ово је потврђено данас на састанку Штаба за ванредне ситуације.Студентима који су претходне ноћи допутовали из Србије препоручено је да у наредних 14 дана кретање сведу на минимум.

Штаб је донио више превентивних мјера како би се смањила могућност преношења вируса корона. Забрањен је рад свих угоститељских обеката, а рад траговачких, занатских и услужних радњи укључујући и драгсторе ограничен је до 18 часова.

Вртић „Света Евгенија царица Милица неће радити до 30. марта. Данас су почеле мјере дезинфекције у Дому здравља, Болници Невесиње, Дјечијем вртићу, ЦИПС-у и Шалтер сали општине Невесиње. Наложено је и прање улица и друге активности појачане хигијене на јавним мјестима.

Социјалне контакте потребно је смањити на нижи ниво и пријавити све оне који долазе из ризичних подручја. Дежурни бројеви за такве пријаве су 124 и 065/494-262.

Забрањен је рад свадбених салона, фитнес клубова и теретана, а Спортску дворану „Невесињка“ до даљег ће користити само сениорске екипе спортских клубова.

Апотеке, пекаре и бензинске пумпе радиће у досадашњем режиму, с тим да је продаја роба, осим горива ограничена до 18 часова. Рад на продајним мјестима пекара такође се ограничава до 18 часова.

Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се понашају одговорно и у складу са мјерама Владе РС, општине Невесиње и надлежних органа.

http://radionevesinje.com/images/Mjere_opstine_Nevesinje.jpg
[ Назад ]