Вијести

ОШТРЕ САНКЦИЈЕ ЗА НЕПОШТОВАЊЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ

23.3.2020

На данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације договорено је да се појача контрола лица којима су издата рјешења о обавезној самоизолацији у трајању од 14 дана. Према подацима инспекцијских служби, у Невесињу је ова мјера изречена за 80 лица. Пошто се Дому здравља Невесиње још увијек није јавило 26 особа којима је издато рјешење, из ове здравствене установе упозоравају ова лица да су дужна да то што хитније ураде.

Штаб за ванредне ситуације одлучио је да се убудуће објављује идентитет свих лица у самоизолацији. Поштујући наредбу Републичког штаба за ванредне ситуације одређен је простор за смјештај особа које су прекршиле налог о кућној изолацији. Карантин ће бити у објекту Основне школе на Оџаку и обезбјеђиваће га полиција.

Грађани на број телефона 122 могу пријавити лица која не поштују рјешење о самоизолацији. Полиција је најавила да ће изрицати казне које за овај прекршај износе 500 КМ.

Општински Штаб за ванредне ситуације упозорио је грађане да се не окупљају у групама на јавним површинама, нити да организују приватне забаве. Јавним установама и приватним субјектима наложена је стална дезинфеција објеката и простора које користе.

Забрањена је конзумација алкохола у близини трговачких радњи. Власницима бензинских пумпи наложено је убудуће не користе самоуслужне апарате за кафу и топле напитке.

Здравствене установе – Дом здравља и Болница Невесиње обавиле су све превентивне радње које је наложило Министарство здравља и социјалне заштите у случају појаве болести изазване новим вирусом корона.


[ Назад ]