Вијести

ГРАЂАНИ НЕВЕСИЊА ПОШТУЈУ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС И МЈЕРЕ ИЗОЛАЦИЈЕ

25.3.2020

У општини Невесиње за сада нема сумњивих нити потврђених случајева обољења од вируса корона. Рјешење о кућној изолацији добила су 142 лица и нико од њих није пријавио здравствене потешкоће које би се могле довести у везу са вирусом корона. Ово је потврђено данас на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.На препоруку Републичког штаба усвојен је закључак да се за контролу лица у самоизолацији поред комуналне полиције овласте и запослени у органу управе. Формиран је и тим за организацију карантина за смјештај лица из Невесиња и Источног Мостара која прекрше мјере кућне изолације.

На састанку Штаба је потврђено да у претходна 24 часа није било кршења изречених мјера изолације и да су грађани поштовали забрану кретања током полицијског часа. Полиција је на превоју Гребак и Зијемљима успоставила појачану контролу возила уз провјеру налога за кућну изолацију и разлога евентуалног задржавања у Невесињу.

У поткровљу Дома здравља невесињске здравствене установе оспособљавају простор за здравствену заштиту потенцијалних пацијената код којих постоји сумања на нови вирус.

Из инспекцијских служби је саопштено да се мјере општинског Штаба за ванредне ситуације и надлежних органа поштују и да ће бити настављена стална контрола.

Црвени крст и Центар за социјални рад уз помоћ волонтера организовали су доставу артикала за старије суграђане и социјално угрожене породице. Помоћ у дистрибуцији понудила је и Територијална ватрогасна јединица.

Из Црквене општине Невесиње наглашавају да вјерници показују одговорност и поштују све препруке Епархије захумско-херцеговачке издате поводом пандемије вируса корона.

Нови састанак Штаба за ванредне ситуације заказан је за петак, 27. марта у 10 часова.

Stab 32
[ Назад ]