Вијести

ДОДИКОВ КАБИНЕТ ДОНИРАО ОПРЕМУ НЕВЕСИЊСКОЈ БОЛНИЦИ

29.4.2020

Болница Невесиње данас је добила корисну лабораторијску опрему која ће омогућити адекватно праћење пацијената који су зависни од механичке вентилације. Донацију вриједну 25.000 КМ обезбиједио је Кабинет српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.Како је истакао директор невесињске Болнице Велибор Миливојевић опрема омогућава анализу одређених медицинских параметара приликом лијечења пацијената на основу којих се утврђују терапијски модалитети.

– Наша здравствена установа по први пут ће моћи самостално да користи ову ефикасну медицинску методу, што је посебно значајно током актуелне епидемиолошке ситуације која може налагати да се више особа нађе на респиратору – појаснио је Миливојевић.

Захваљујући се на донацији Миливојевић је истакао да је ово још један примјер да је републичко руководство опредијељено за оспособљавање свих установа у систему здравства РС за адекватан одговор у периодима искушења.

Миливојевић се раније обратио српском члану Предсједништва БИХ Милораду Додику за помоћ у набавци додатне медицинске опреме неопходне у борби са епидемијом корона вируса. Радио Нњевесиње
[ Назад ]