Вијести

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У НЕВЕСИЊУ СТАБИЛНА-ЂУРЂЕВДАН ПРОСЛАВИТИ ПО ПРЕПОРУКАМА ЕПАРХИЈЕ

5.5.2020

Епидемиолошка ситуација у општини Невесиње је стабилна, констатовано је на данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.
Опоравило се  девет од  16 пацијената код којих је утврђено присуство инфекције корона вирусом. Под здравственим надзором се налазе 332 особе, а из Дома здравља Невесиње  потврдили су да се посљедњих дана у ову установу није јављало много пацијената са здравственим проблемима.

Штаб је усвојио закључак да се успостави дежурство једне апотеке у Невесињу ван редовног радног времена, а у наредних седам дана дежурна ће бити апотека "Вивa-Meдикa 2"  у улици Немањића бб.

У посљедња четири дана грађани су углавном поштовали мјере надлежних органа. Полиција је регистровала четири нарушавања јавног реда и мира, а комунална полиција и инспекцијске службе су обавили 150 контрола и није било потребе за изрицањем било каквих санкција.

У вези са  обиљежавањем  Ђурђевдана, Штаб указује на препоруке Епархије захумско-херцеговачке и приморске, прописане мјере Републичког штаба за ванредне ситуације и поштовање актуелне забране кретања од 20 часова до 5 часова наредног дана.
[ Назад ]